Bestuur waar is jullie ambitie?

Gepubliceerd op maandag 4 september 2017 - Bron: FCVD.nl
Het seizoen is zoals jullie allemaal weten, weer begonnen. Op het moment van schrijven hebben we net de dramatische wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden achter de kiezen. Daar waar Cambuur af en toe liet zien best te kunnen voetballen, bakte ons Volendam er aanvallend bar weinig van. Er zat in tegenstelling tot de eerste helft tegen Helmond Sport helemaal niets in vandaag. Volendam heeft dan ook slechts 1 punt uit 3 wedstrijden, zelfs de slechtste seizoenstart ooit lonkt.

Met de uitwedstrijden naar Deventer en Sittard in het verschiet wordt het al zwaar genoeg om die te ontlopen. Het is helaas niet ondenkbaar dat we tijdens de eerst volgende thuiswedstrijd zo rond plaats 20 zullen vertoeven. En is en was dat allemaal nodig? Nee natuurlijk niet, het is en zou een grove schande zijn en dat mag onze technische staf en selectie zichzelf ook aanrekenen. Echter we kunnen niet alles op hun schouders schuiven, we kunnen niet ontkennen dat er de laatste jaren geen enkele ambitie meer getoond wordt door ons bestuur, er lijkt totaal geen wil meer om te promoveren. Bij bijna elke transferdeadline verkoopt onze FC de afgelopen seizoenen op de laatste dag een basisspeler om daar vervolgens, nooit wat voor terug te halen.

Waar ben je als bestuur dan in vredesnaam mee bezig? Je verkoopt je supporters notabene een seizoenkaart met een foto van Kevin van Kippersluis en laat deze jongen vervolgens voor € 75.000 vertrekken naar de tegenstander van dat weekend. Samen met het salaris dat werd bespaard en de solidariteitsvergoeding +/- € 25.000 tot € 30.000 welke ontvangen werd voor de transfer van Marvin Zeegelaar was er toch voldoende geld voor een directe versterking op de transferdeadlinedag zou je zeggen. Waar waren de schaduwlijstjes? Zijn er überhaupt schaduwlijstjes met bruikbare spelers die gehaald kunnen worden als bijvoorbeeld een Joey Veerman straks in de winterstop ook nog mag vertrekken? In Volendam is het op transferdeadlines kennelijk gemakkelijk zaken doen.

Nou wordt de kans uiteraard steeds kleiner dat een speler nog bij Volendam wil voetballen, vooral als straks die twee uitwedstrijden in Deventer en Sittard ook nog verloren gaan. Uiteraard hoop ik dat niet. Ik hoop dat het bestuur en de technische staf nu inmiddels ook in de gaten heeft dat de eigen Volendammer talenten niets minder zijn dan sommige spelers in het eerste. Nick Runderkamp verdient daarbij ook veel meer krediet, die brengt veel meer strijdlust in het team en verstopt zich niet! Geef ook Alex Plat, Roy Tol en Marco Tol maar eens een kans. Misschien kun je op die manier de teleurgestelde Volendamse aanhang nog verleiden tot een terugkeer in het steeds leger wordende Kras Stadion. Ik wens het bestuur dan ook veel meer ambitie toe, draag dat ook uit naar buiten toe! Daarnaast hoop ik dat de selectie inmiddels begrepen heeft dat het 2 voor 12 is en dat er punten gepakt moeten worden! Het wordt wel weer eens tijd dat 'Omdat hij zo mooi is' veelvuldig door het stadion galmt!