Dat was het dan weer.

Gepubliceerd op dinsdag 6 juni 2017 - Bron: FCVD.nl
Het seizoen zit er helaas weer op, volgend jaar weer naar IJmuiden en Almere in plaats van Rotterdam en Heerenveen.
Dit was het seizoen waarin onze Joey Veerman definitief doorbrak in het eerste van Volendam en naar alle waarschijnlijkheid direct een transfer verdiende naar FC Utrecht.

Of deze aanstaande transfer te vroeg is voor Joey zal volgend jaar blijken. Persoonlijk hoop ik natuurlijk dat Joey nog een volledig seizoen in het eerste van Volendam zal voetballen, echter een seizoen zonder buitenspelers en aanvallers die de bal vast kunnen houden zal Joey niet beter maken.

Ook was dit het seizoen waarin Jack Tuijp aankondigde te stoppen met betaald voetbal. Wij zijn Jack ontiegelijk veel dank verschuldigd voor al zijn belangrijke doelpunten. Wie herinnert zich dat doelpunt in Den Haag niet waarin Jack ons naar het voor ons supporters inmiddels utopische voetbalwalhalla schoot.
Utopisch voetbalwalhalla ja, zolang onze club er telkens voor kiest om de belangrijkste spelers tussentijds te laten vertrekken zullen wij nooit meer te zien zijn in de Eredivisie.
Je zou zeggen daar was dat obligatiefonds voor bedoelt. Helaas werd die opbrengst niet op het veld geïnvesteerd maar in de verbouwing van de businessclub. Jammer genoeg moet het rendement voor de obligaties wel uit transferopbrengsten behaald worden. Het zou dan ook mooi zijn als de verbouwing van de businessclub het gewenste resultaat (meer sponsors) zal opleveren en daardoor het kip en het ei verhaal weer zal laten gelden voor het obligatiefonds.

Het is overigens niet te hopen dat de belangrijkste obligatiehouders directe invloed hebben op het verkoopbeleid van onze FC, anders kan de KNVB onze mooie club nog wel eens dwars gaan zitten. Third Party Ownership is namelijk al sinds 1 mei 2015 verboden.

Met het aantreden van nog zo'n jong #$#%# team in de Jupiler League zal Volendam waarschijnlijk nog een plaatsje dalen op de ranglijst qua spelersbegrotingen.
Ik spreek dan ook de wens uit dat onze technische staf volgend seizoen gewoon Roy Tol, Marco Tol, Nick Runderkamp, Alex Plat, Gerry Vlak, Mike Eerdhuijzen en Nathangelo Markelo voor de leeuwen gaat gooien.
Deze jongens zullen niet af willen gaan en vinden het voetbal belangrijker dan alle twitter randzaken.
Misha alle succes volgend jaar, ik ben er in ieder geval weer bij, jullie toch ook?