Alarmfase 1 voor de Jupiler League

Gepubliceerd op maandag 13 maart 2017 - Bron: FCVD.nl
In navolging van onder andere Jong Ajax, Jong PSV en Jong Utrecht is er momenteel een lobby gaande om nog meer competitievervuilende talententeams in de voetbalpiramide te krijgen.
Onder andere Heerenveen, Pec Zwolle en Feyenoord willen graag in de toekomst in de Jupiler League uitkomen.

Daar waar elke voetballiefhebber gruwelt bij dit idee denken ze met name bij onze vaderlandse top 3 dat hiermee de kwaliteit verhoogd wordt van het Nederlands voetbal.

Een top 3 die 70% van alle tv-gelden ontvangt kan natuurlijk makkelijk lullen.
Die stropen de Jupiler League velden af om zo de Joey Veermans bij hun clubs vandaan te roven. Dat de meeste van deze weggeroofde spelers vervolgens nooit het eerste zullen halen is natuurlijk geen bezwaar. Bij Ajax, Feyenoord en PSV draait het namelijk om die ene speler in een lichting die het moet maken. De rest is aanvulling en die kunnen ze altijd via hun bevriende makelaars in het buitenland dumpen.

Gelukkig moeten beloftenteams zoals die van Feyenoord die in de toekomst alsnog willen toetreden tot de piramide,volgens de regels van de KNVB op het laagste amateurniveau beginnen. Uiteraard zijn die overgesubsidieerde profclubs het daar niet mee eens.
Feyenoord en Zwolle hebben er allebei destijds niet voor gekozen om mee te doen aan de huidige opzet van de voetbalpiramide, maar willen daar nu kennelijk wel de vruchten van plukken. Gevalletje jammer dan zou elk weldenkend mens zeggen.

Gelukkig vreest de Jupiler League inmiddels ook voor te veel beloftenploegen in de competitie en wil men eindelijk praten over een maximum. Als eind augustus de beloftenploegen in de competitie worden geƫvalueerd, gaat de Coƫperatie Eerste Divisie (CED) pleiten voor een maximum. Er wordt gedacht aan vier ploegen.

Het wordt tijd dat de CED de rug recht en de belofteteams allemaal uit de Jupiler League gaat weren. De Nederlandse top 3 clubs zijn namelijk totaal het spoor bijster.
Die willen namelijk een eredivisie van 16 teams en halverwege een kampioenspoule en degradatiepoule. Alleen omdat ze daarmee denken aansluiting te verkrijgen met het internationale voetbal.
Dat je vervolgens 4 keer de klassieker krijgt voorgeschoteld leidt volgens deze idioten niet tot devaluatie van de competitie. Ze kijken zeker nooit naar het Schotse voetbal een saaier verloop van een competitie is haast niet denkbaarder.
Het wordt tijd dat de ware aard van deze clubs wordt weergegeven. Als 70% van alle tv gelden bij slechts 3 teams terecht komt kun je niet meer spreken van een evenwichtige en eerlijke competitie.
Als we af willen van de voetbalmaffia laten we dan beginnen in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam!