Nieuwe ronden nieuwe kansen

Gepubliceerd op maandag 19 september 2016 - Bron: FCVD.nl
Gelukkig is het nieuwe voetbalseizoen alweer begonnen. We zijn op het moment van schrijven alweer op weg naar de zesde speelronde. Afgezien van de competitie vervuilende jong elftallen staan we momenteel met 5 ploegen op plaats nummer 2, slechts 2 punten achter koploper VVV Venlo.

Het is bij de KNVB nog steeds niet doorgedrongen dat jong Ajax en jong PSV geen ene moer toevoegen aan de competitie. Het is zelfs zo dat jong Ajax momenteel met Lasse Schöne aantreedt in haar duels en jong PSV met Siem de Jong, je zal ze als tegenstander even precies tegenkomen in jouw periode. De wereld op zijn kop en de inmiddels in een bestuurlijke chaos verkerende KNVB ziet het en doet er zoals altijd niets aan. Gijs de Jong de beoogd opvolger van de inmiddels vertrokken directeur betaald voetbal Bert van Oostveen heeft 0,0 ervaring. De Jong is op dit moment nog operationeel directeur betaald voetbal bij de KNVB, waar hij sinds 2003 in dienst is. Daarvoor was hij event manager en consultant bij de Amsterdam ArenA, het stadion van Ajax….

Sinds 2014 is De Jong in Zeist verantwoordelijk voor competitiezaken, evenementen en zelfs communicatie. U leest het goed communicatie. Volgens mij ontbeert het in Zeist de laatste maanden chronisch aan een gedegen communicatie.

In het onlangs ontvangen presentatiemagazine van FC Volendam gaf de inmiddels vertrokken algemeen directeur van FC Volendam, Wim Biesterveld aan dat in samenwerking met een aan de KNVB gelieerd organisatiebureau de laatste maanden gewerkt is aan een nieuw strategisch en organisatorisch plan om FC Volendam voor te bereiden op de toekomst. Tijdens het onderzoek voor dit plan is onder andere naar voren gekomen dat de club geleid moest worden door een driekoppig management. Hierdoor kwam de positie van directeur te vervallen.

Nu had ik in datzelfde presentatiemagazine geen enkel moment de indruk dat Wim zo spoedig al zou vertrekken.
Maar goed…. tussen het bestuur en de werkvloer zou dus een nog grotere bestuurslaag moeten worden gecreëerd. Nu vraag ik mij af of dat organisatiebureau soms ook toevallig de bondscoach, technisch directeur en de nieuwe directeur betaald voetbal hebben geadviseerd bij de KNVB. Indien dat het geval is dan hou ik mijn hart vast.

Hopelijk neemt ons bestuur met onder andere het nieuwe bestuurslid Kees Pronk de juiste beslissingen en zijn we straks strategisch en organisatorisch echt klaar voor de eredivisie. Het moet echter nog steeds op het veld gebeuren…..

Alle succes!